Over therapie

Psychosociale therapie is een ervaringsgerichte en openleggende vorm van therapie waarbij verschillende werkvormen worden gebruikt vanuit de psychologie, Gestalt, lichaamsgericht werk, mindfulness en psychosynthese.

Uitgangspunt in een therapiesessie is altijd het hier en nu. Wat speelt er op dit moment in je leven, wat zijn je verlangens en wat ligt daaraan ten grondslag, hoe ga je om met tegenslagen in je leven, hoe kun jij je volledige potentieel in de wereld zetten. Daarbij gaan we niet alleen over deze zaken praten, maar vooral ook je lichaam en je gevoelens erbij betrekken. Echt doorleven welke gevoelens er te voelen zijn en ontdekken wat er mogelijk daarachter vandaan komt.

De manier waarop we nu met onze gevoelens omgaan is voor een groot deel bepaald in onze jeugd en ook onze samenleving legt ons het nodige op. Zo wordt het geprezen als je vooral heel sterk bent en leren we vooral om alle positieve gevoelens toe te laten, maar omgaan met de moeilijkere emoties krijgt vaak een stuk minder aandacht. Samen kunnen we ontdekken hoe het bij jou in elkaar zit, leer je jezelf en je eigen patronen steeds beter kennen en kun je gaan experimenteren met andere manieren om met dingen om te gaan.

Therapie vraagt van je dat je jezelf openstelt, bereid bent om naar jezelf te luisteren en te voelen wat er te voelen valt. Dat vergt moed, doorzettingsvermogen en commitment.

Wat het je oplevert, is inzicht in hoe jij in elkaar zit, ruimte voor jouw gevoelens, en de mogelijkheid om op jouw manier om te gaan met alles wat het leven op je pad brengt.

Boven alles zal ik met een open hart en zonder oordeel naar je luisteren.